Doi reprezentanti ai Ministerului Justitiei au fost alesi in structura de conducere a Conferintei Statelor Parti la Conventia Consiliului Europei privind spalarea banilor, descoperirea, sechestrarea si confiscarea produselor infractiunii si finantarii terorismului

Secretarul de stat in Ministerul Justitiei, Alina Bica, a fost aleasa luni, 7 martie, in functia de vicepresedinte al Conferintei Statelor Parti la Conventia Consiliului Europei privind spalarea banilor, descoperirea, sechestrarea si confiscarea produselor infractiunii si finantarii terorismului (“Conventia de la Varsovia” – 2005). De asemenea, Sorin Tanase, consilier juridic in cadrul Ministerului Justitiei,  a fost ales pentru un an membru in Biroul Conferintei.
Mentionam ca Biroul Conferintei, alcatuit din Presedinte, Vicepresedinte, precum si trei membri, are, printre alte atributii, asistarea Presedintelui Conferintei in conducerea reuniunilor, precum si pregatirea lucrarilor fiecarei conferinte a Statelor Parti.
Alegerea celor doi reprezentanti ai Ministerului Justitiei in forurile de conducere ale Conferintei Statelor Parti a avut loc in cadrul celei de-a treia reuniuni a Statelor Parti, care se desfasoara la Strasbourg, Franta, in perioada 7 – 8 martie 2011.
Romania a fost printre primele State Membre ale Consiliului Europei care au semnat si ratificat (in anul 2006) „Conventia de la Varsovia”. De precizat ca este pentru prima data cand doi reprezentanti din aceeasi tara sunt desemnati membri in Biroul unei conferinte sau comitet in cadrul Consiliului Europei.
Sursa: Ministerul Justitiei

Articole din aceeasi categorie:

  1. Catalin Predoiu s-a intalnit cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland
  2. Modificarea Regulamentului BNR privind cunoasterea clientelei in scopul prevenirii spalarii banilor si finantarii terorismului
  3. Intalnire intre reprezentanti ai Ministerului Justitiei si UNBR