Criteriile de evaluare – piatra de incercare pentru manageri

Autor:

Horatiu Sasu

Prin articolul 17 alin. 3 lit. e) (in numerotarea de dupa republicare) s-au introdus criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului.

Aici apare o problema in care partea manageriala nu este sustinuta – ba dimpotriva, este impiedicata – de modificarea legislativa pe care o comentam. Criteriile de performanta se schimba – ba chiar e de dorit sa se schimbe – periodic, aducand standarde mai inalte. Problema care apare poate fi rezumata astfel: ce se intampla daca criteriile de performanta stabilite si comunicate la angajare se schimba? Se incheie de fiecare data acte aditionale?

Din economia acestui articol s-ar parea ca da. Insa pentru organizatiile care au zeci, sute, ba chiar mii de salariati, masura conduce la risipa exagerata de resurse (materiale si umane) angrenate in schimbare.

Ce se intampla daca salariatul nu vrea sa isi asume criteriile de evaluare a activitatii?

Care este solutia pentru a se impune aceste criterii, folosind prevederile legale?

 Mai multe detalii in Codul muncii republicat – modificarile aduse prin Legea nr. 40/2011. Comentarii si solutii, autor Horatiu Sasu, 256 pag., 34,90 lei.

Articole din aceeasi categorie:

  1. Cum pot utiliza angajatorii criteriile de performanta a angajatilor – oportunitati si riscuri
  2. Criteriile si normele de diagnostic clinic, diagnostic functional si de evaluare a capacitatii de munca pe baza carora se face incadrarea in gradele I, II si III de invaliditate
  3. Fisa postului intr-o noua lumina

Citeste articolul integral pe Curierul fiscal.