Lina & Guia, premiata pentru M&A si Concurenta la Gala Finmedia

Casa de avocatura Lina & Guia a fost distinsa cu premiile pentru activitatea de M&A si Concurenta in cadrul galei Avocati de Top, organizata de Finmedia.

 “Practica de corporate, care include M&A si concurenta, reprezinta 35% din cifra de afaceri anuala a Lina & Guia. Vom dezvolta aceste zone in continuare, mai ales in contextul in care cererile clientilor sunt din ce in ce mai sofisticate. Premiile Finmedia reprezinta pentru noi o recunoastere a eforturilor deosebite pe care echipa noastra de avocati le depune in aceste arii de activitate”, a declarat Mihai Guia, managing partner al Lina & Guia.

 Unul din proiectele importante in care a fost implicata Lina & Guia in aria de M&A in acest an a constat in restructurarea grupului de societati Olympic Casinos, unul dintre cei mai importanti operatori de jocuri de noroc din Romania. Totodata, in aceasta arie Lina & Guia a acordat asistenta unui important distribuitor regional de materiale de constructie in incercarea de restructurare si preluare a unui producator roman de profil.

 In prezent, casa de avocatura Lina & Guia consiliaza, in zona de banking, o finantare in valoare de 55 milioane de euro ce urmeaza a fi acordata de o institutie financiara unuia dintre jucatorii importanti de pe piata locala de productie si distributie de produse petroliere.

  Printre alte proiecte derulate de Lina & Guia se numara:

 • Asistenta acordata filialei locale a Volvo Trucks Suedia in legatura cu dezvoltarea unui proiect imobiliar de 40,000 mp situat in apropierea Bucurestiului, avand destinatia de centru de service de autocamioane;
 • Asistarea Danone in domeniul dreptului concurentei;
 • Consilierea GlaxoSmithkline pe probleme de dreptul muncii;
 • Asistenta acordata grupului de distributie Interex intr-un litigiu foarte complex, cu o expunere a clientului la nivelul unei valori de ordinul a milioane de euro;
 • Asistenta acordata dezvoltatorului imobiliar Omilos in cadrul mai multor litigii.
 • Totodata, printre proiectele de top in care Lina & Guia a acordat consultanta juridica in 2010 se numara:
 • Asistarea firmei Aquila în achiziţia grupului de firme Nordexim;
 • Consultanta juridica acordata Selena FM în legătură cu achiziţia unui producător local de materiale de construcţii.

 Lina & Guia a fost infiintata in 2006 si este cotata de publicatii nationale – Ziarul Financiar – si internationale – Legal500 – specializate in piata avocaturii drept una dintre societatile locale de top.

 Lina & Guia este o casa de avocatura de dimensiune medie, avand 21 avocati, dintre care patru parteneri (Mihai Guia, Cristian Lina, Cristian Guia si Adrian Iordache). Portofoliul Lina & Guia include clienti precum Tyco Corporation, Gazprom, Merrill Lynch, Royal Bank of Scotland, Smiths Group sau Baneasa Developments.

Articole din aceeasi categorie:

 1. Lina & Guia extinde echipa de corporate si insolventa
 2. Societatea de avocati Lina & Guia, premiata de doua ori pentru asistarea Cosmote la achizitia Zapp Romania
 3. Lina & Guia pune focus pe litigii cu o echipa de top

Citeste articolul integral pe Curierul fiscal.