Perspective in cariera de editor – de la conventional la digital, 15 noiembrie

ELSA Bucuresti organizeaza, in colaborare cu Editura CH Beck si Legalis. ro, seminarul “Perspective in cariera de editor – de la conventional la digital”, ce va avea loc in Sala Stoicescu a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii in Bucuresti, marti, 15 noiembrie 2011, incepand cu ora 12.

A cladi o cariera fundamentata pe domeniul juridic cuprinde un spectru mult mai larg decat meseriile aflate predominant in atentia publica, acestea implicand a pleda in fata instantei sau a decide soarta unor cazuri. O parte pusa intr-o oarecare masura in umbra de celelalte profesii este cea de editor de carte juridica.

Aceasta innobileaza si mai mult meseria unui absolvent al unei facultati de drept. Activitatea unui  editor nu consta numai in jurnalismul clasic, ci presupune cercetare, analiza si sinteza, alaturi de multe alte aspecte nedescoperite inca de studenti.

Invitatul special al seminarului este domnul profesor Valerian Cioclei – director editorial al Editurii CH Beck din 2008 pana in prezent si unul dintre cei mai reputati profesori de drept penal din tara.

Speakerii evenimentului sunt:

Oana Dimitriu, editor coordonator in cadrul Editurii CH Beck
Flaviu Cursaru, manager Legalis.ro

Seminarul isi propune a fi unul interactiv, participantii putand observa etapele redactarii unei carti, atat in modul clasic, cat si sub influenta erei tehnologice in care ne aflam.

Evenimentul are drept scop daramarea miturilor conform carora in urma absolvirii Facultatii de Drept, singurele profesii ce pot fi alese sunt cele de magistrat si avocat, prezentand o alternativa pentru cei au o afinitate pentru cuvantul scris.

Va asteptam in numar cat mai mare pentru a ne lasa cufundati intr-o scurta prezentare a artei de a scrie… juridiceste!