Moot Courts. Ediţia a III –a – Justice on International Level!

Asociaţia Tineretul ONU din România (ex-BISMUN) are onoarea de a vă invita la cea de-a treia ediţie a proiectului „Moot Courts – Justice on International Level”, care constă în simularea procedurilor juridice în faţa a patru instanţe internaţionale: Curtea Internaţională de Justiţie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene şi Curtea Penală Internaţională. Evenimentul se va desfăşura între 7 şi 9 decembrie la Curtea de Apel şi Facultatea de Drept din Bucureşti şi va reuni aproximativ 80 de tineri ce vor juca rolurile de avocaţi, judecători şi reprezentanţi ai Comisiei Europene.
Proiectul se adresează tuturor studenţilor la Drept sau celor care au absolvit cursuri de Drept Internaţional Public. Aceştia vor avea ocazia de a-şi îmbunătăţi cunoştinţele de drept internaţional, drept comunitar şi drepturile omului, de a exersa engleza formală şi juridică sau de a se familiariza cu procedurile în faţa instanţei.
În plus, pentru prima oară anul acesta, pentru participanţi va fi organizat, după Ceremonia de deschidere, un training de public speaking, care îi va pregăti pentru susţinerea pledoariilor din zilele următoare. De asemenea, în ultima zi, vor primi feedback de la Coordonatorii de Curţi care i-au îndrumat şi le-au urmărit activitatea pe parcursul proiectului.
Cei interesaţi pot aplica prin trimiterea unui CV şi a unei scrisori de intenţie în care să-şi motiveze dorinţa de a participa la Moot Courts, la adresa de e-mail mootcourts@unyouth.ro .
Pentru mai multe informaţii, puteţi vizita pagina facebook a evenimentului şi pagina Bismun sau ne puteţi contacta la mootcourts@unyouth.ro.