Lansare de carte „Integritatea în mediul juridic, educațional și privat”, miercuri, 30 mai 2018

Editura C.H. Beck are deosebita plăcere de a vă invita să participaţi, în data de 30 mai 2018, ora 13:00, la lansarea lucrării „Integritatea în mediul juridic, educațional și privat”, care va avea loc la Salonul Internațional de Carte Bookfest, în noul pavilion B2 de la Romexpo, scena ARCA.

DESPRE CULTURA INTEGRITĂȚII ÎN MEDIUL PUBLIC ȘI PRIVAT

Miercuri, 30 mai 2018, ora 13:00, Editura C.H. Beck organizează dezbaterea „Integritatea în mediul juridic, educațional și privat”.

Dezbaterea moderată de jud. Rodica Aida Popa are ca punct de plecare studiile despre integritate publicate în lucrarea: Integritatea în mediul juridic, educațional și privat ale unor prestigioși practicieni din diferite domenii: Rodica Aida Popa, Oana Bănățeanu, Dan Oancea, Radu Slăvoiu, Ovidiu Predescu, George-Mihai Popa, Ianfred Silberstein.

Cultura integrităţii cuprinde o abordare globală asupra tuturor aspectelor educaţionale şi culturale din arii largi ale ştiinţelor umaniste care cultivă încrederea prin înalte competenţe profesionale puse în practică cu standarde de independenţă şi responsabilitate.

Integritatea este una din componentele esenţiale ale oricărei persoane care conferă stabilitate în exercitarea atribuţiilor concrete în domeniile în care îţi desfăşoară activitatea. Educaţia conferă încredere societăţii în ansamblu atunci când fiecare dintre noi suntem integrii. Integritatea în mediul public şi privat în sistemul justiţiei asigură încredere justiţiabililor prin competenţă, onestitate şi umanitate în fiecare dintre funcţiile specifice de judecător, procuror, avocat, notar, consilier juridic, executor judecătoresc, contribuind la cultura juridică a societăţii româneşti.

La dezbatere sunt invitați să participe studenţii, auditorii în justiție, practicienii dreptului, specialiştii de compliance din mediul privat, dar şi cetăţenii care sunt interesaţi în a avea un contact specializat şi fundamentat asupra integrităţii, componentă esenţială umană în orice activitate, contribuind la formarea unei culturi civice.

În urma acestui dialog, problematica integrității trebuie să confere o perspectivă clarificatoare asupra abordării integrității în mediul public, educațional şi privat în România și să constituie un etalon de evaluare în raport cu modul în care este percepută activitatea funcţionarilor publici, dar şi a entităţilor din mediul privat, în asigurarea încrederii în activitatea pe care o desfăşoară fiecare cetăţean.

SPIX