Camera Deputaţilor a adoptat, cu amendamente, OUG nr. 17/2016

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu amendamente, OUG nr. 17/2016, prorogând până la 30 septembrie termenul până la care se poate obţine autorizaţia de securitate la incendiu, deşi în forma transmisă de guvern data propusă era 30 iunie 2017.

The post Camera Deputaţilor a adoptat, cu amendamente, OUG nr. 17/2016 appeared first on Infolegal.ro.

Citește continuarea

Andreea-Maria Arcan-Apostol, numită în funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici

Mihail Doruş a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, printr-o Decizie a prim-ministrului Sorin Grindeanu publicată, joi, în Monitorul Oficial.

The post Andreea-Maria Arcan-Apostol, numită în funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici appeared first on Infolegal.ro.

Citește continuarea

În ultimii 20 de ani, indicele BET, referinţa bursei de la Bucureşti, s-a apreciat cu 897%

În ultimii 20 de ani, indicele BET, referinţa bursei de la Bucureşti, s-a apreciat cu 897%, în vreme ce principalul indice al pieţei de capital americane, cea mai mare a lumii, a crescut în aceeaşi perioadă cu 158%.

The post În ultimii 20 de ani, indicele BET, referinţa bursei de la Bucureşti, s-a apreciat cu 897% appeared first on Infolegal.ro.

Citește continuarea

Ministrul Justiției despre solicitarea încetării detașării magistraților la MJ: Mulți depășiseră intervalul de timp

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat joi că a cerut încetarea detașării tuturor magistraților la MJ deoarece la foarte mulți dintre aceștia este depășit termenul legal prevăzut, dar și pentru că se dorește angajarea unor juriști tineri, valoroși, pe care instituția să conteze în următorii ani.

The post Ministrul Justiției despre solicitarea încetării detașării magistraților la MJ: Mulți depășiseră intervalul de timp appeared first on Infolegal.ro.

Citește continuarea

ANAF: Serviciul Spațiul Privat Virtual va fi disponibil și pentru persoanele juridice din 1 iunie 2017

Serviciul Spațiul Privat Virtual va fi disponibil și pentru persoanele juridice din 1 iunie, iar de luni până marți la ora 12:00, acesta nu va funcționa, se arată într-un comunicat de presă al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) remis, vineri, AGERPRES.

The post ANAF: Serviciul Spațiul Privat Virtual va fi disponibil și pentru persoanele juridice din 1 iunie 2017 appeared first on Infolegal.ro.

Citește continuarea

Garanti Leasing devine prima companie de leasing din România care sprijină femeile antreprenor prin semnarea unui acord de finanțare cu IFC

Garanti Leasing, parte a Garanti Group România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața locală, a încheiat un acord de împrumut în valoare de 5.5 milioane de euro cu International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, cu scopul de a finanța companiile mici și mijlocii deținute sau conduse de femei.

The post Garanti Leasing devine prima companie de leasing din România care sprijină femeile antreprenor prin semnarea unui acord de finanțare cu IFC appeared first on Infolegal.ro.

Citește continuarea

Cristina Tarcea: Curtea Constituțională reprezintă singura soluție în fața unei legi imperfecte din punct de vedere constituțional

Curtea Constituțională reprezintă singura soluție în fața unei legi imperfecte din punct de vedere constituțional, dar mai ales acel factor de stabilitate și de echilibru atât de necesar în societate, a declarat joi președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea.

The post Cristina Tarcea: Curtea Constituțională reprezintă singura soluție în fața unei legi imperfecte din punct de vedere constituțional appeared first on Infolegal.ro.

Citește continuarea

Guvernul a adoptat un proiect de lege care modifică și completează Legea nr. 8/1996

Guvernul a adoptat ieri un proiect de lege care modifică și completează Legea nr. 8/1996 și care cuprinde prevederi pentru o mai bună protejare a intereselor artiștilor și creatorilor, ca titulari ai drepturilor de autor și ai drepturilor conexe, prin modificarea reglementărilor referitoare la organizarea, funcționarea și desfășurarea activității organismelor de gestiune colectivă.

The post Guvernul a adoptat un proiect de lege care modifică și completează Legea nr. 8/1996 appeared first on Infolegal.ro.

Citește continuarea

Guvernul începe demersurile pentru elaborarea Legii internshipului

Guvernul va iniția consultări cu instituțiile publice și private, cele de învățământ și ONG-uri, pentru elaborarea unui proiect de lege care să reglementeze programele de tip internship și relația dintre interni și organizația-gazdă, printr-un nou tip de contract, cel de internship.

The post Guvernul începe demersurile pentru elaborarea Legii internshipului appeared first on Infolegal.ro.

Citește continuarea