5 caracteristici ale liderului digital

Deşi modelele încleiate de leadership, rezumate la figura unei singure persoane, sunt încă des întâlnite, în companiile cu creşteri importante apare o nouă generaţie de lideri. Eliberată prin tehnologie de reţetele patinate ale devenirii profesionale, reprezentaţii acestei generaţii de lideri digitali revendică tot mai apăsat roluri de conducere în interiorul companiilor.

The post 5 caracteristici ale liderului digital appeared first on Infolegal.ro.

Citește continuarea

L’Oreal a inregistrat in Romania o cifra de afaceri de 60 de milioane de euro in 2016

Producatorul francez de produse cosmetice L’Oreal a inregistrat in Romania o cifra de afaceri de 60 de milioane de euro in 2016, a declarat miercuri in cadrul unei intalniri cu jurnalistii, directorul general al L’Oreal Romania, Gilles Antoine.

The post L’Oreal a inregistrat in Romania o cifra de afaceri de 60 de milioane de euro in 2016 appeared first on Infolegal.ro.

Citește continuarea

În luna iunie au fost înregistrate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului 15.877 de firme noi

Antreprenorii români au creat în primele şase luni ale anului 79.251 de firme noi, în creştere cu peste 30% faţă de aceeaşi perioadă din 2016 în contextul în care 2017 a fost anul în care pe piaţa locală s-a lansat un program naţional de finanţare a start-up-urilor (Start-Up Nation).

The post În luna iunie au fost înregistrate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului 15.877 de firme noi appeared first on Infolegal.ro.

Citește continuarea

Ministrul justiției a discutat cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene despre evoluțiile recente cu privire la MCV

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a discutat miercuri, la Bruxelles, cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre evoluțiile recente cu privire la MCV și perspectivele acestuia, pachetul de legi referitoare la justiție, precum și perspectiva mai largă, strategică, a îmbunătățirii și adaptării legislației românești, subsumată obiectivelor clarității și predictibilității.

The post Ministrul justiției a discutat cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene despre evoluțiile recente cu privire la MCV appeared first on Infolegal.ro.

Citește continuarea

BNR: Restanțele la creditele în valută au coborât cu 2,7%

Valoarea totală a creditelor restante în lei ale populației și firmelor, înregistrată în luna iunie 2017, se cifrează la 5,769 miliarde de lei, în scădere cu 5,27% față de suma raportată în mai 2017, iar restanțele la creditele în valută au coborât cu 2,7%, la 6,683 miliarde de lei (echivalent), conform unui raport al Băncii Naționale a României (BNR).

The post BNR: Restanțele la creditele în valută au coborât cu 2,7% appeared first on Infolegal.ro.

Citește continuarea

Decizia ICCJ nr. 37/2017. Interpretarea prevederilor art. 1 lit. a) din Legea nr. 124/2014 privind unele măsuri referitoare la veniturile de natură salarială ale personalului plătit din fonduri publice

În Monitorul Oficial nr. 600 din 26 iulie a.c. a fost publicată Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 37 din 29 mai 2017 prin care a fost soluționată sesizarea formulată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VII-a pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile cu privire la următoarea chestiune de drept:

„interpretarea şi aplicarea prevederilor art. 1 lit. a) din Legea nr. 124/2014 privind unele măsuri referitoare la veniturile de natură salarială ale personalului plătit din fonduri publice, cu modificările ulterioare, în sensul de a se stabili dacă intră sub incidenţa acestor prevederi şi personalul care, deşi nesalarizat conform Legii nr. 283/2011 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 80/2010 pentru completarea art. 11 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 37/2008 privind reglementarea unor măsuri financiare în domeniul bugetar, a primit drepturi de natură salarială considerate necuvenite tocmai prin încălcarea dispoziţiilor art. 7 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 80/2010, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 283/2011” Citește continuarea

Legea parteneriatelor public-private va diferenția proiectele locale de cele care au nevoie de aprobarea Guvernului

Viitoarea lege a parteneriatelor public-private va diferenția proiectele care se pot implementa pe plan local de cele de anvergură, care au nevoie, într-adevăr, de aprobarea Guvernului, a declarat, miercuri, Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

The post Legea parteneriatelor public-private va diferenția proiectele locale de cele care au nevoie de aprobarea Guvernului appeared first on Infolegal.ro.

Citește continuarea

ASF a adoptat metodologia de calcul a tarifelor de referință RCA pentru prejudicii aduse terților prin accidente rutiere

Proiectul de normă privind metodologia de calcul a tarifelor de referință în cazul asigurării obligatorii de răspundere civilă (RCA) pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și de tramvaie a fost adoptat, miercuri, de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a anunțat instituția, într-un comunicat de presă, transmis AGERPRES.

The post ASF a adoptat metodologia de calcul a tarifelor de referință RCA pentru prejudicii aduse terților prin accidente rutiere appeared first on Infolegal.ro.

Citește continuarea