Proiectul de lege care transpune pe plan local noile norme GDPR, retras de la Senat

Senatorii Carmen Dan şi Şerban Nicolae de la PSD au retras de la Senat şi au depus din nou la Camera Deputaţilor proiectul de lege care transpune pe plan local prevederile noului regulament valabil la nivelul UE privind protecţia datelor cu caracter personal (general data protection regulation - GDPR), conform datelor de pe site-urile celor două camere ale Parlamentului.

Articolul Proiectul de lege care transpune pe plan local noile norme GDPR, retras de la Senat apare prima dată în Infolegal.ro.

Companiile şi autorităţile publice vor aplica noile norme privind protecţia datelor personale din 25 mai 2018

Companiile şi autorităţile publice din România vor începe să aplice noile norme privind protecţia datelor personale (general data protection regulation - GDPR) odată cu restul ţărilor membre ale UE din data de 25 mai, chiar dacă nu vor avea în faţă, cel mai probabil, la data respectivă cadrul legal naţional definitiv care să lămurească unele aspecte privind implementarea regulilor.

Articolul Companiile şi autorităţile publice vor aplica noile norme privind protecţia datelor personale din 25 mai 2018 apare prima dată în Infolegal.ro.

Companiile şi autorităţile publice vor aplica noile norme privind protecţia datelor personale din 25 mai 2018

Companiile şi autorităţile publice din România vor începe să aplice noile norme privind protecţia datelor personale (general data protection regulation - GDPR) odată cu restul ţărilor membre ale UE din data de 25 mai, chiar dacă nu vor avea în faţă, cel mai probabil, la data respectivă cadrul legal naţional definitiv care să lămurească unele aspecte privind implementarea regulilor.

Articolul Companiile şi autorităţile publice vor aplica noile norme privind protecţia datelor personale din 25 mai 2018 apare prima dată în Infolegal.ro.

Apple modifică sistemul de gestionare a datelor pentru dispozitive şi servicii cloud pentru a respecta regulile mai stricte ale UE

Apple modifică sistemul de gestionare a datelor pentru dispozitive şi servicii cloud, în conformitate cu reglementările mai stricte ale Uniunii Europene, în condiţiile în care Facebook este intens criticată pentru nerespectarea confidenţialităţii datelor utilizatorilor, scrie News.ro, citand Bloomberg.

Articolul Apple modifică sistemul de gestionare a datelor pentru dispozitive şi servicii cloud pentru a respecta regulile mai stricte ale UE apare prima dată în Infolegal.ro.

PwC Global State of Security Survey: 51% dintre directorii executivi au un inventar precis al datelor personale ale angajaţilor şi clienţilor

Puţin peste jumătate (51%) dintre directorii executivi au un inventar precis al datelor personale ale angajaţilor şi clienţilor, în timp ce aproape o treime dintre aceştia au demarat, în 2017, evaluarea de conformitate cu Regulamentul General privind Protecţia Datelor (General Data Protection Regulation - GDPR), potrivit celor mai recente concluzii publicate în studiul PwC Global State of Security Survey (GSISS) pe anul în curs.

Articolul PwC Global State of Security Survey: 51% dintre directorii executivi au un inventar precis al datelor personale ale angajaţilor şi clienţilor apare prima dată în Infolegal.ro.

Studiu: 62% dintre companiile româneşti conştientizează faptul că vor fi afectate de Regulamentul General privind Protecţia Datelor

Circa două treimi (62%) dintre companiile româneşti conştientizează faptul că Regulamentul General privind Protecţia Datelor (General Data Protection Regulation - GDPR) le vor afecta, în timp ce 37% nici măcar nu au auzit despre aceste prevederi sau nu cred că li se aplică, reiese dintr-un studiu de piaţă, publicat joi.

Articolul Studiu: 62% dintre companiile româneşti conştientizează faptul că vor fi afectate de Regulamentul General privind Protecţia Datelor apare prima dată în Infolegal.ro.

Deloitte: Vânzările de NPL, influenţate de schimbările legate de fiscalitate şi de implementarea programului privind protecţia datelor personale

Vânzările de portofolii de credite neperformante (NPL) vor fi influenţate anul acesta de schimbările legate de fiscalitate şi de implementarea programului privind protecţia datelor personale (General Data Protection Regulation - GDPR), arată o analiză a companiei de audit şi consultanţă Deloitte.

The post Deloitte: Vânzările de NPL, influenţate de schimbările legate de fiscalitate şi de implementarea programului privind protecţia datelor personale appeared first on Infolegal.ro.

ANSPDCP: Desemnarea unui responsabil cu protecţia datelor este obligatorie în sectorul public

Desemnarea unui responsabil cu protecţia datelor (DPO) este obligatorie în sectorul public, în timp ce, în mediul privat, vorbim despre o recomandare, obligativitatea fiind valabilă numai în cazul operatorilor care prelucrează date la scară largă, a declarat, vineri, în cadrul evenimentului de lansare a programului de formare şi sprijin "Ofiţeri pentru securitatea datelor cu caracter personal (DPO)", Oana Luisa Dumitru, şef Birou Relaţii Internaţionale în Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).

The post ANSPDCP: Desemnarea unui responsabil cu protecţia datelor este obligatorie în sectorul public appeared first on Infolegal.ro.

Noua legislaţie europeană privind protecţia datelor cu caracter personal va intra în vigoare la 25 mai 2018

Noua legislaţie europeană privind protecţia datelor cu caracter personal (General Data Protection Regulation-GDPR) va intra în vigoare la data stabilită, la 25 mai, fără nicio amânare, astfel că firmele şi instituţiile publice care prelucrează asemenea informaţii trebuie să fie gata să respecte noile reguli, au spus reprezentanţii autorităţii, dar şi ai companiilor de audit, consultanţă, avocatură şi tehnologie prezenţi la conferinţa ZF „Patru luni până la şocul GDPR”.

The post Noua legislaţie europeană privind protecţia datelor cu caracter personal va intra în vigoare la 25 mai 2018 appeared first on Infolegal.ro.

33% dintre companiile globale derulează la ora actuală planuri de aliniere la General Data Protection Regulation

O treime (33%) dintre companiile globale derulează la ora actuală planuri de aliniere la Regulamentul General privind Protecţia Datelor (General Data Protection Regulation - GDPR), arată rezultatele studiului EY Global Forensic Data Analytics Survey, date marţi publicităţii.

The post 33% dintre companiile globale derulează la ora actuală planuri de aliniere la General Data Protection Regulation appeared first on Infolegal.ro.