ANAF: Inspectii fiscale la persoanele fizice care nu s-au inregistrat in scopuri de TVA

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (A.N.A.F.) informeaza ca au fost declansate inspectii fiscale la persoanele fizice care, in perioada 2006 – 2010, au realizat venituri impozabile din activitati independente, din drepturi de proprietate intelectuala si din contracte de colaborare, care depasesc plafonul de scutire de la plata TVA prevazut de legislatia aplicabila in perioada de referinta.

In urma analizei de risc, A.N.A.F. a constatat ca exista persoane fizice care au obtinut venituri din drepturi de proprietate intelectuala, din contracte de colaborare si din activitati independente, care, desi au depasit plafonul de scutire de la plata TVA, nu s-au inregistrat in scopuri de TVA si pe cale de consecinta nu au platit taxa cuvenita la bugetul de stat.

Astfel, au fost demarate verificari pentru recuperarea acestei taxe la bugetul de stat, printre persoanele verificate regasindu-se jurnalisti, analisti financiari, analisti politici, artisti, moderatori de emisiuni TV, etc.

Cu toate ca suntem constienti de atacurile mediatice la care suntem si vom fi expusi in urma acestor inspectii fiscale, verificarile vor continua pana la ultima persoana.

Nimeni nu este mai presus de legea fiscala.

Persoanele fizice care au obtinut aceste venituri si au depasit plafonul prevazut in lege, aveau obligatia de a se inregistra ca platitori de TVA la organele fiscale de care apartin. Ar fi trebuit sa-si onoreze obligatiile fata de stat conform reglementarilor legale in vigoare.”, a declarat Sorin Blejnar, presedintele A.N.A.F.

Sursa: ANAF

Articole din aceeasi categorie:

  1. Plata de catre personele fizice a obligatiilor fiscale prin intermediul cardurilor bancare
  2. ANAF: veniturile obtinute de persoanele fizice din transferul titlurilor de valoare
  3. Facilitati fiscale pentru persoanele cu handicap

Citeste articolul integral pe Curierul fiscal.