1. Cine poate beneficia de redirectionarea impozitului?
Raspuns: Redirectionarea impozitului se poate face numai pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii: asociatii, fundatii, organizatii sindicale, patronate, partide politice, asociatii de proprietari, case de ajutor reciproc ale salariatilor, inclusiv pentru cultele religioase recunoscute.
2. Ce conditii trebuie sa indeplineasca aceste entitati?
Raspuns: Potrivit legilor proprii de organizare si functionare aceste entitati trebuie sa desfasoare activitati nonprofit, iar sumele primite trebuie folosite in acest scop.
3. Impozitul poate fi redirectionat in mai multe directii?
Raspuns: Nu. Redirectionarea poate fi facuta catre o singura entitate sau unitate de cult.
4. Cine decide redirectionarea impozitului?
Raspuns: Redirectionarea este optiunea exclusiva a contribuabilului.
5. M-am decis. Cum procedez?
Raspuns: Optiunea se face prin completarea:
– fie a Formularului 230 “Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual si deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ”, cod 14.13.04.13, pentru cei care au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor
– fie a Formularului 200 “Declaratie privind veniturile realizate” pentru celelalte categorii de contribuabili
6. Cum se completeaza formularele?
Raspuns: Completarea cererilor se va face inscriind cu majuscule, citet si corect, datele prevazute de formulare, si, in special, datele de identificare a entitatilor beneficiare.
7. Unde, cum si pana cand?
Raspuns: Optiunile vor fi facute, personal, la unitatile fiscale teritoriale unde isi au domiciliul solicitantii, sau prin posta, pana la 15 mai 2011.
Sursa: Curierul National
Alte articole pe aceeasi tema: