Conferinta “Cooperarea judiciara in materie civila si in materie penala”

La data de 28 martie 2011, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dna judecator dr. Livia Doina Stanciu a participat la conferinta cu tema „Cooperarea judiciara in materie civila si in materie penala” ce s-a desfasurat la Curtea de Justitie a Uniunii Europene, Luxembourg.

Participarea a avut loc la invitatia Retelei Presedintilor Curtilor Supreme de Justitie din Uniunea Europeana, coorganizator al conferintei, la lucrarile careia au fost prezenti 24 de presedinti de curti supreme din cele 27 membre ale Retelei Uniunii Europene.

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost insotit la lucrarile conferintei de seful Biroului de Relatii Internationale, dna magistrat-asistent dr. Simona Cristea.

Prima parte a conferintei a fost consacrata cooperarii judiciare in materie civila, iar partea a doua, cooperarii judiciare in materie penala. Lucrarile conferintei au constat in prezentari realizate atat de judecatori ai Curtii europene, cat si de presedinti ai curtilor supreme din UE. Astfel, in materie civila, au fost sustinute expuneri de catre dna judecator prof. univ. dr. Camelia Toader (judecatorul roman la CJUE) si dna judecator Pauline Koskelo, presedintele Curtii supreme din Finlanda, iar in materie penala au fost facute prezentari de catre dl judecator G. J. M. Corstens, presedintele Curtii Supreme din Olanda si dl judecator L. Bay Larsen (judecatorul danez la CJUE).

Sursa: ICCJ

Alte articole pe aceeasi tema:

  1. Baroul Bucuresti si ICCJ discuta masuri de imbunatatire a relatiilor profesionale

Citeste articolul integral pe Curierul Judiciar.