Fisa postului intr-o noua lumina

Autor:

Horatiu Sasu

La articolul 17 alineatul (3), cu referire la elementele care trebuie comunicate salariatului inaintea incheierii sau modificarii contractului de munca, la litera d) figureaza „functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului”.

Modificarea se refera la unul dintre elementele de informare anterioara incheierii unui contract de munca.

In urma modificarii Codului muncii nu mai este suficienta – ca in reglementarea de dinainte de Legea nr. 40/2011 – comunicarea atributiilor postului, ci se comunica intreaga fisa a postului. Aceasta cuprinde, pe langa atributii, si elemente precum:

- nivelul de subordonare;

- elemente de sanatate si securitate a muncii (obligatoriu de cuprins in fisa postului, conf. art. 12 din Legea nr. 319/2006);

- obligatii, interdictii, incompatibilitati etc.

Cu alte cuvinte, salariatului va trebui sa i se comunice fisa postului, completa, semnata de persoanele imputernicite ale angajatorului, inregistrata etc.

 Obligatia de comunicare a fisei postului este o oportunitate pentru angajator, dar mai multe detalii in Codul muncii republicat – modificarile aduse prin Legea nr. 40/2011. Comentarii si solutii, autor Horatiu Sasu, 256 pag., 34,90 lei.

Articole din aceeasi categorie:

  1. Informarea prealabila mai e obligatorie sau nu?
  2. Codul muncii republicat – modificarile aduse prin Legea nr. 40/2011. Comentarii si solutii
  3. 10 martie 2011 – Legalis 2.0 intr-o noua versiune, acum si cu legislatie europeana

Citeste articolul integral pe Curierul fiscal.