Modificarea indirecta a termenului de transmitere a datelor din Revisal

 Autor:

jr. Horatiu Sasu, Consultant in afaceri

Conform HG nr. 1105/2011, “elementul prevazut la art. 3 alin. (2) lit. g) din H.G. nr. 500/2011privind registrul general de evidenta a salariatilor, asa cum a fost modificat prin prezenta hotarare, se completeaza in registrul general de evidenta a salariatilor si pentru contractele individuale de munca deja inregistrate, pana la data de 15 decembrie 2011″.

“Elementul” se refera de fapt la salariul, sporurile si cuantumul acestora in cazul fiecarui salariat.

Din pacate, modificare legislativa nu este dublata de indreptarea erorilor tehnice si de conceptie din cadrul Revisal.

Revisalul a fost,tehnic vorbind, plin de erori (cea mai interesanta fiind aceea ca datele operate de angajator erau inregistrate intr-un fisier offline, a carui format… nu era acceptat de portalul Revisal.

Ca o ciudatenie, sporurile trebuie introduse valoric, iar nu ca procent – ceea ce inseamna ca, daca se va modifica salariul minim brut pe tara, la o societate de 500 de salariati vor trebui reintroduse, manual, sporurile, in loc ca acestea sa fie calculate prin program (ceea ce ar fi dat si posibilitatea verificarii cu programul de salarizare).

Deoarece toate acestea nu erau de ajuns, in prezent angajatorilor li se spune ca un program care a costat 160.000 de euro nu are varianta de backup! Utilizatorii sunt “indemnati” sa isi faca singuri copii de rezerva…

Bineinteles, in fata unor astfel de “balbe”, confruntati cu probleme tehnice (pentru rezolvarea carora au fost alocate numere de telefon la care adesea nu raspundea nimeni, nici macar dupa apeluri insistente), o parte din angajatori s-au gasit dezarmati in raport cu Revisal-ul. Nu era normal sa li se ceara sa respecte termene ce nu puteau fi respectate din cauze tehnice.

Iata asadar explicatia modificarii: mai indreptam si noi, nu va grabiti nici voi… dar la aproape un an de la eliminarea cartilor de munca posibilitatea ca multi salariati sa ramana fara inregistrari valide pare sa nu preocupe Ministerul Muncii.

 

Articole din aceeasi categorie:

  1. Prorogarea termenului-limita de predare a carnetelor de munca de catre persoanele fizice si juridice pentru activitatea de preluare a datelor
  2. Modalitatile tehnice de identificare, transmitere si solicitare a actelor si datelor care dovedesc veniturile necesare revizuirii pensiilor, utilizate in unitatile Ministerului Administratiei si Internelor
  3. Modificarea termenului pentru infiintarea sectiilor de insolventa

Citeste articolul integral pe Curierul fiscal.