Cea de-a V-a ediţie a proiectului UN Youth Moot Courts

UN Youth Moot Courts 2015 PosterÎn perioada 4-6 decembrie 2015, Asociația Tineretul ONU din România, în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer, Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est,  organizează cea de-a cincea ediție a proiectului ,,UN Youth Moot Courts’’, proiect ce constă în simularea procedurilor judiciare în faţa instanţelor internaţionale (Curtea Internaţională de Justiţie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene).

Fiind una dintre cele mai cunoscute inițiative ale asociației, competiția le va oferi participanților oportunitatea de a utilize cunoștințele de Drept European, Drept Internațional Public şi Drepturile Omului în mod aplicat. Simularea se adresează studenților de la facultăţile de Drept, Ştiinţe Politice sau Relaţii Internaţionale care vor putea, astfel, să dezbată probleme sociale și legale de actualitate, prin pregătirea şi prezentarea de argumente legale solide.

Dezbaterile se vor desfășura în limba engleză, iar aplicațiile sunt deschise pentru studenții care au studiat/studiază:

  • Drept Internațional Public (Curtea Internațională de Justiție)
  • Relații Internaționale, Științe Politice, Drepturile Omului (Curtea Europeană a Drepturilor Omului)
  • Dreptul Uniunii Europene (Curtea de Justiție a Uniunii Europene)

Aceștia pot aplica pentru poziția de avocat, judecător, sau reprezentant al Comisiei Europene.

Participanții se pot înregistra în perioada 1 octombrie – 1 noiembrie prin trimiterea unui CV și a formularului de participare  la adresa mootcourts@unyouth.ro. Taxele de participare sunt acoperite de către organizatori (cu excepţia cheltuielilor de transport). Pentru mai multe detalii privind procesul de aplicare, selecție, cei interesați sunt invitați să acceseze pagina oficială a proiectului: http://mootcourts.unyouth.ro.

Asociaţia Tineretul ONU din România este o organizație neguvernamentală, constituită cu scopul de a promova şi încuraja valorile şi activităţile ONU în rândul tinerilor români, a societăţii româneşti şi comunităţii internaţionale. Pentru a-şi atinge scopurile, organizaţia realizează seminarii, conferinţe, workshop-uri, stagii de practică, activitatea centrală axându-se asupra organizării conferinţe anuale de tip MUN – Conferinţa BISMUN.