Lansare de carte „Protocol și etichetă diplomatice”, sâmbătă, 2 iunie 2018

Editura C.H. Beck are deosebita plăcere de a vă invita să participaţi, în data de 2 iunie 2018, ora 12:00, la lansarea lucrării „Protocol și etichetă diplomatice”, care va avea loc la Salonul Internațional de Carte Bookfest, în noul pavilion B2 de la Romexpo, scena ARCA.

Invitație lansare ”Protocol și etichetă diplomatice”DESPRE PROTOCOLUL EUROPEAN ACTUAL

Sâmbătă, 2 iunie 2018, ora 12:00, Editura C.H. Beck organizează lansarea lucrării „Protocol și etichetă diplomatice”.

Dezbaterea moderată de Ioana Vârsta are ca punct de plecare ediția actualizată a lucrării: „Protocol și etichetă diplomatice”. Vor lua cuvântul dr. Cosmin Popa, cercetător la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” al Academiei Române, dr. Nasty Vlădoiu, președinte al Uniunii Camerelor de Comerț Bilaterale, E.S. Bankov Oleksandr, ambasador al Ucrainei în România, Cristian Diaconescu, fost ministru de externe, ambasador Gabriel Micu.

Ca ritual al puterii sau al relaţiilor dintre puteri, protocolul s-a exprimat pe parcursul istoriei prin diverse mijloace de comunicare – verbale şi non-verbale – constând în gesturi, atitudini, poziţionare în spaţiu sau formule de adresare, toate acestea având ca principal obiectiv evidenţierea şi păstrarea ierarhiei sociale sau iniţierea şi continuitatea relaţiilor externe.
Lucrarea de faţă, o ediție completată și revizuită, este o descriere exhaustivă a regulilor generale de protocol şi etichetă care compun protocolul european actual, precum şi reguli specifice din diverse state ale lumii. Spre deosebire de ediția precedentă, au fost adăugate state musulmane din Orientul Mijlociu, nordul Africii și Asia pentru o mai bună înțelegere a diferențelor culturale dintre lumea creștină și cea islamică. Aceasta în condițiile în care multe dintre conflictele actuale sunt tocmai rezultatul lipsei de înțelege și de acceptare a acestor diferențe.

Este cea mai acoperitoare lucrare de gen publicată în limba română, fiind susţinută de imagini explicative. Se doreşte un ghid util celor care sunt puşi, prin activitatea curentă, în situaţia de a aplica şi respecta regulile de protocol şi etichetă, celor care au în responsabilitate organizarea evenimentelor sociale, precum şi celor care îşi doresc să fie persoane cu bune maniere, adică să cunoască şi să respecte toate regulile de protocol şi etichetă care s-ar impune, în orice context social s-ar afla. Mai precis, persoanelor care ocupă funcţii publice, celor din managementul companiilor, responsabililor de protocol din instituţii şi companii, responsabililor de PR, organizatorilor de evenimente sau oricărei alte persoane interesate.

SPIX