Lansarea lucrării „Nulitatea în dreptul muncii. Privire comparativă cu nulitatea din dreptul civil”, autor: Mădălina Ani Iordache

Editura C.H. Beck are deosebita plăcere de a vă invita să participaţi în data de 10 mai 2019, ora 15:00, la lansarea lucrării „Nulitatea în dreptul muncii. Privire comparativă cu nulitatea din dreptul civil” realizată de Av. Dr. Mădălina Ani Iordache. Evenimentul va avea loc la Muzeul de Artă din Tulcea, situat pe strada Grigore Antipa nr. 2 și are pe lista de invitați nume importante precum: Prof. Univ. Alexandru Athanasiu, Prof. Univ. Luminița Dima și Lector Univ. Dr. Ana-Maria Vlăsceanu.

Structurată în 4 Părți și 15 Capitole, cartea „Nulitatea în dreptul muncii. Privire comparativă cu nulitatea din dreptul civil” pune în antiteză dreptul muncii cu dreptul civil în privința instituției nulității. Pornind de la delimitarea dreptului muncii față de dreptul civil, lucrarea realizează o incursiune în materia nulității celor două ramuri de drept, prezentând în același timp numeroase similitudini dar și diferențe dintre dreptul civil și dreptul muncii, atât de ordin teoretic, cât și de ordin practic.
Cartea cuprinde un set de idei noi și valoroase în demersul configurării conținutului nulității în raporturile juridice de muncă și a cărei lectură de către specialiștii în drept le va oferi acestora un bun prilej de ameliorare a abordărilor în materie.

Spre deosebire de alte lucrări dedicate acestui subiect și în care este prezentată doar abordarea exclusiv analitică privind conținutul și efectele nulității referitoare la actele juridice de dreptul muncii și de drept civil, lucrarea de față propune un unghi de vedere diferit în sensul fundamentării analizei comparative urmând filonul „genetic” al ramurilor de drept în care nulitatea operează.