EVENIMENTE ELSA BUCHAREST – Noiembrie și Decembrie 2019

ELSA (The European Law Students’ Association) Bucharest a organizat în luna noiembrie o serie de evenimente dedicate studenților de la Facultățile de Drept. Făcând o recapitulare a lunilor noiembrie și decembrie, acestea au fost următoarele:

Call of Diplomacy s-a desfășurat pe parcursul întregii luni, având loc vizite la:  Ambasada Egiptului (11 noiembrie), Ambasada Poloniei (18 noiembrie), Ambasada Suediei (19 noiembrie), Ambasada Regatului Spaniei (22 noiembrie), Ambasada Indiei (27 noiembrie) și Ambasada Israelului (…).

Participanții au asistat la workshop-urile organizate de fiecare ambasadă în parte și au putut afla mai multe despre activitatea diplomatică întreprinsă de către acestea.

Client Interview – Real Estate, etapa finală, a avut loc pe 16 noiembrie în Sala Petre Antonescu a Facultății de Drept, Universitatea din București . Acest eveniment a fost dedicat studenților dornici de a-și testa tehnicile de consultanță în calitate de viitori avocați. Echipele finaliste, după întocmirea unui memoriu trimis către cei de la Stratulat Albulescu Attorneys at Law, au trebuit să ofere consultanță juridică unor clienți.

ELSA Talks, aflat la cea de-a cincea ediție, a avut loc pe 19 noiembrie, în Sala Petre Antonescu a Facultății de Drept, Universitatea din București. Preluând formatul clasic TED Talks, speakerii prezenți au susținut prelegeri de 30 de minute în fața participanților despre varii domenii.

Dorim să le mulțumim domnului avocat Lucian Bondoc (Bondoc & Asociații), Ligia Deca, Silvia Uscov (Uscov Attorneys at Law) și domnul conf. univ. dr. Radu Rizoiu pentru prezența dumnealor în calitate de speakeri la acest eveniment.

Prelegerea ”Prevenirea Fraudelor”, realizată în colaborare cu APCF (Asociația pentru Prevenirea și Combaterea Fraudelor), a avut loc pe 20 noiembrie, în Sala Constantin Stoicescu a Facultății de Drept, Universitatea din București. Membrii APCF și-au prezentat asociația participanților la acest eveniment, precum și scopul și obiectivele lor.

Evenimentul ”Perspective Juridice la SRI” a avut loc pe 3 decembrie, la Academica Națională de Informații – Mihai Viteazu . Participanții au avut ocazia de a participa la o prezentare a instituției și a activității întreprinse de aceasta. De asemenea, ei au avut posibilitatea de a adresa întrebări reprezentanților din cadrul SRI și de a afla mai multe despre misiunea instituției în societatea românească.

Dorim să le mulțumim pe această cale pentru colaboararea pe care am avut-o în realizarea acestui eveniment.

Concursul de Eseuri pe tema Freedom of Expression Online a fost destinat studenților de anul III, dornici de a-și împărtăși viziunea asupra acestei teme intens dezbătute în prezent. Ceremonia de acordare a premiilor a avut loc pe … noiembrie, la sediul Dentons.

Câștigătorii au primit pe lângă premiile în bani și stagii de practică remunerate din partea partenerilor noștri oficiali, Dentons.

Prelegerea ”Dezinformarea în online asupra vaccinării” a avut loc pe 27 noiembrie, în sala Constantin Stoicescu, eveniment realizat cu ocazia ELSA Day anual cu scopul de a propaga viziunea ELSA; ”A just world in which there is respect for human dignity and cultural diversity.”

Speakerii invitați au fost domnul conf. dr. Mihai Craiu și domnul Bogdan Manolea.

Living Library, eveniment de tradiție ELSA Bucharest, aflat la cea de-a douăsprezecea ediție, a avut loc pe 19 noiembrie, la Zeppelin Pub – Universitate. Participanții au putut discuta într-un mediu informal cu speakerii invitați despre diverse teme juridice și oportunități de carieră.

Dorim să le mulțumim domnului avocat dr. Cristian Soare (Pârgaru, Soare & Asociații), avocat și blogger Ana-Maria Udriște, doamna procuror Arina-Corsei Vultureanu și doamnei președinte AOJND Odeta Nestor pentru prezența dumnealor în calitate de speakeri la acest eveniment.

Evenimentul ”Lawyers at Work (L@W)” oferă studenților dornici de a activa în domeniul avocaturii posibilitatea de a participa la un workshop inedit susținut de profesioniști din această arie. Cu ocazia acestei ediții, studenții din anii III și IV au fost întâmpinați în sediul celor de la Vernon David & Asociații.

Pe această cale, dorim să le mulțumim pentru acceptarea invitației de a susține acest workshop și de faptul că ne-au primit cu multă căldură în sediul dumnealor.

În fiecare semestru, ELSA Bucharest oferă studenților și masteranzilor de la Drept oportunități speciale de carieră, organizând proiectul ”Practică Speciala”. În urma unor serii de interviuri, clasificări și evaluări a tuturor CV-urilor candidaților, casele de avocatură și birourile de executori judecătorești participante și-au ales candidații ce vor efectua un stagiu de practică la sediul acestora pe parcursul semestrului doi.

Pe această cale, dorim să le mulțumim tuturor caselor de avocatură și birourilor de executori judecătorești participante în cadrul acestei ediții, și anume:

Țuca Zbârcea și Asociații, precum și:

 1. Magda Volonciu & Asociații
 2. Antico Balasoiu
 3. Ijdelea Mihăilescu
 4. Pârvu & Asociații
 5. Perju & Asociații
 6. Mărgărit Florov
 7. PSBH Corporate Law Firm
 8. ONV Law
 9. Rădulescu Mușoi
 10. Lospa Lawyers
 11. Ionescu & Asociații
 12. R&R Partners
 13. Biriș Goran
 14. Bîrsan Popescu & Asociații
 15. Grecu & Asociații
 16. Noerr
 17. Volciuc Ionescu
 18. Stratulat Albulescu Attorneys At Law
 19. Vernon, David & Asociații
 20. B.E.J. Răduță Nicoleta
 21. B.E.J. Oașă George

Acestea au fost, în mare, evenimentele ce au avut loc în cadrul primului semestru din anul universitar 2019 – 2020. ELSA Bucharest își dorește ca semestrul viitor să avem parte de și mai multe noi colaborări și reușite alături de partenerii noștri!