Conferința Arbitrajul Ad-hoc – o soluție funcțională în vremuri pandemice și post-pandemice

Arbitrajul Ad-hoc – o soluție funcțională în vremuri pandemice și post-pandemice

DATA: 25.06.2020

LOCATIA: Bucuresti, Grand Hotel Continental, Sala Concerto Grand.

PROGRAM:
16:30-17:00 Inregistrarea participantilor si welcome coffee
17:00-17:15 Cuvant Deschidere – Alin C. Pop –  Presedintele Institutului Arbitral Roman –  Arbitrajul ad-hoc
17:15-17:30 Beatrice Onica-Jarka – Vicepresedintele Institutului Arbitral Roman – Viitorul este aici! Platformele online pentru solutionarea disputelor;
17:30-17:45 Centrul de Resurse pentru Afaceri si Management. Ovidiu Dimbean-Creta – Un nou venit in afacerile din Romania, la momentul oportun!
17:45 – 18:00 Oana Dimitriu – Director editorial Editura Ch Beck – Arbitrajul in portofoliul editorial;
18:00-18:30 Festivitate de inmanare Diplome absolventi;
18:30 – 18:40 Alin C. Pop – In loc de concluzii

Vizionarea online este gratuita pentru primii 50 aplicanti.

Conferinta organizata de Institutul Arbitral Roman beneficiaza, pentru a fi incarcata de frumos si inspiratie, de expozitia de pictura de autor cu titlul „Culori si meditație” a Doamnei Mariya Yugina 

Speakeri:

Alin C. Pop

Cu o experiență 30+ în avocatură în drept comercial, dreptul muncii, dreptul aviației, și în organizarea de conferințe internaționale Aviația Civilă, organizarea de conferințe și simpozioane pe teme juridice, arbitraj comercial, Dl Av Alin Pop este Președintele Institutului Arbitral Român și Președintele Curții De Arbitraj CAIB – BIAC.

Alin Pop a absolvit Facultatea de Drept în cadrul Universității București, urmând apoi specializarea post – universitară în comerț internațional, în cadrul aceleeași universități.Începand cu anul 1987 a pus bazele Cabinetului Individual A.C. Pop, pe care îl conduce și în prezent. De asemenea, a deținut funcția de arbitru în cadrul Cuții de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Ilfov. După ce aceasta și-a încetat activitatea, dl. Pop, înțelegând importanța și utilitatea arbitrajului, precum și necesitatea educației în acest domeniu, a pus bazele Curții de Arbitraj Comercial Ilfov din București, al cărui Președinte este în present, reconfigurând în integralitate modalitatea de abordare a arbitrajului. Totodată, a pus bazele Institului Arbitral Român cu scopul de apromova arbitrajul la nivel național, regional și internațional, desfășurând activități de pregătire a arbitrilor, conferințe, seminare și alte evenimente menite să dezvolte un sistem de arbitraj solid și susținut de profesioniști.
Expertiza dmnului Pop acopera o gamă largă de domenii, printre care și drept aerian.
Alin Pop a urmat cursuri de drept aerian organizate de IATA și a obținut printre altele, un certificat în bussines management de la Wallace E. Carroll School of Management Boston.
Preocupat înca de la începutul carierei sale de contextul legislativ național și internațional,  dl. Pop și-a dezvoltat cariera punând accent atât pe normele de drept național, cât și internațional, înțelegând că dezvoltarea și mondializarea se realizează prin atingerea unui nivel de conștiință comună

Dr. Beatrice-Florentina Onica-Jarka, FCIArb

– avocat cu mai mult de 25 de ani de experientă în dreptul afacerilor internaționale, TMT, dreptul construcțiilor, achiziții publice, drept de concurentă și ajutoare de stat, M&A și alte domenii de drept de afaceri;
– arbitru sau avocat în peste 200 de proceduri arbitrale internaționale și domestice
– conferențiar universitar în  dreptul internațional: organizații internaționale, drept public internațional, drept internațional umanitar și soluționarea alternativă a litigiilor, drept de afaceri al UE,  timp de 23 de ani
– autor a mai mult de 30 de cărti, articole și studii de caz în dreptul internațional public și privat;
– numit în 2017 Vicepreședinte al Curtii de Arbitraj Ilfov din București- Curtea de Arbitraj București Ilfov, caib-biac.ro. și în calitate de Vicepreședinte la Institutul Arbitral Român (Institutularbitralroman.ro);
– specialist în implementarea GDPR și lider al grupului de practici GDPR din Cunescu, Balaciu și Asociații, în calitate de partener senior din 1997;
– liderul grupului de servicii juridice din Nexia Internațional timp de 8 ani.
– membru FCIArb al Institutului Certificat de Arbitri, din 2019
– arbitru pe listele pentru panelist numele de domeniu ale OMPI din 2002 (www.wipo.int), ale Forumului (www.adrforum.com) din 2004, ale Curții de Arbitraj de pe langă Camera de Comert Cehă din 2004 (www.adr.eu), ale Curtii de Arbitraj pentru Artă (CAfA) din 2020 (www.cafa.world)

Oana Dimitriu

Doctor in drept
Director editorial Editura Ch Beck
Cu experienta de peste 15 ani in activitatea editoriala din Romania

 

 

 

Ovidiu Dimbean-Creta

Sunt Rectorul Școlii de Afaceri ASEBUSS din 2018, iar anterior am fost Decanul Școlii vreo 7 ani și profesor de Managament Financiar și Finanțe Internaționale de la înființarea școlii în 1993 până în prezent și în continuare.
Am predat în ASE aprox 15 ani în limba română și în limba engleză, unde m-am și format, la mai multe facultăți din cadrul ASE-ului, începând cu cea de Finanțe, pe care o absolvisem în 1987 și unde am obținut și Doctoratul în Finanțe-Asigurări în 1999. Am predat și la alte Institute de învățământ superior, inclusiv că visiting professor la Kennesaw State University (Georgia, SUA), Coles College of Business, Executive MBA Program, în octombrie 2018 (partenerul american al ASEBUSS). Am mai făcut studii la Harvard Business School și Wharton Business School în programe de vară din 1992 și 1993.
Am lucrat la Banca pentru Agricultura și Industrie Alimentară la Tîrgoviște după absolvirea facultății, pentru aproape 3 ani, după care la Institutul de Cercetare a Calității Vieții la începutul anului 1990, înainte de a mă muta la ASE în 1991.
În paralel cu ASEBUSS am lucrat ca Director Financiar în mai multe companii sau entități în România, precum Eli Lilly (farmaceutică americană), Topway Industry, Arctic-Arcelik, Flanco International, Hild, Infopress, FRF, între 1995 și 2016.

Parteneri

Editura C.H. Beck are ca obiect exclusiv de activitate editarea cărţilor şi a publicaţiilor cu tematică juridică şi economică. Editura s-a impus pe piaţa literaturii juridice în anul 1998 ca urmare a asocierii dintre grupul românesc al Editurilor ALL şi editura germană C.H. BECK. Începând cu anul 2001, Editura All Beck s-a desprins din Grupul Editurilor ALL, iar din 2006 a preluat numele partenerului său european C.H. Beck, devenind astfel o societate independentă, cu capital majoritar german.

Compania a devenit astfel parte integrantă a trustului european C.H. BECK, unul dintre cele mai vechi şi mai reprezentative din Europa, grup fondat în anul 1763. În prezent, acest grup include mai multe societăţi din Germania, Elveţia, Cehia, Polonia şi România.

organism de cercetare în cadrul Universității  Ștefan cel Mare din Suceava.

 

 

De aproape 30 de ani pe piaţă, în apariţie neîntreruptă, BURSA este cel mai influent cotidian economico-financiar şi formatorul de opinie al pieţei de capital, fiind apreciat, în fiecare an, cu distincţii pentru apariţiile editoriale, în cadrul Galei Premiilor Pieţei de Capital, dar şi în cadrul altor manifestări. Aderenţa la public a ziarului BURSA i-a confirmat necesitatea pe piaţă.

De-a lungul anilor, cotidianul BURSA şi-a informat cititorii asupra proceselor importante de transformare şi dezvoltare a economiei societăţii româneşti şi din străinătate: procesul privatizării, dezvoltarea sistemului bancar autohton, evoluţia pieţelor financiare, criza financiară internaţională, evoluţiile politice semnificative.

Sponsori

 

cezariulian.ro

blog „Inspiratie Pentru Afaceri”
marketing online B2B