C.H. Beck – Scurt istoric

Editura C.H. Beck are ca obiect exclusiv de activitate editarea cărţilor şi a publicaţiilor cu tematică juridică şi economică. Editura s-a impus pe piaţa literaturii juridice în anul 1998 ca urmare a asocierii dintre grupul românesc al Editurilor ALL şi editura germană C.H. BECK. Începând cu anul 2001, Editura All Beck s-a desprins din Grupul Editurilor ALL, iar din 2006 a preluat numele partenerului său european C.H. Beck, devenind astfel o societate independentă, cu capital majoritar german.

Compania a devenit astfel parte integrantă a trustului european C.H. BECK, unul dintre cele mai vechi şi mai reprezentative din Europa, grup fondat în anul 1763. În prezent, acest grup include mai multe societăţi din Germania, Elveţia, Cehia, Polonia şi România.

Ce facem

În cei peste 20 ani de activitate, Editura C.H. Beck a realizat o cifră de afaceri care o poziţionează între primele edituri din România, publicând peste 2200 de titluri cu tematică juridică şi economică, într-un tiraj total ce depăşeşte 3.500.000. de exemplare. Pentru practicieni, editura oferă ca noutate în literatura de specialitate prima bibliotecă juridică exclusiv on-line – legalis.ro. Biblioteca juridică este o mai mult decât o alternativă modernă şi utilă pentru cărţile tipărite.

Produsele noastre – cărţi, reviste şi publicaţii electronice – sunt distribuite în peste 200 de librării şi puncte de vânzare din întreaga ţară. Editura C.H. Beck deţine în ţară patru librării (una în Bucureşti şi alte trei librării în Baia Mare, Craiova şi Timişoara) cunoscute şi apreciate de clienţii noştri.

Ce am realizat

Cea mai importantă realizare în cei peste 14 ani de activitate este echipa C.H. Beck. Suntem o echipă tânără, serioasă şi pasionată care reuşeşte să lucreze împreună cu mai mult de 400 de autori.

Cunoştintele acumulate şi pasiunea cu care se lucrează la orice proiect este activul principal al editurii. Alte realizări:

 • într-o foarte cunoscută colecţie intitulată “Curs Universitar”, se regăsesc peste 75 de titluri adresate studenţilor de la facultăţile cu profil juridic din România;
 • pentru a omagia opera şi activitatea unor mari jurişti români, ce au consolidat doctrina şi jurisprudenţa românească din trecut am lansat “Colecţia Restituţio”, prin care transmitem pentru mai departe truda şi înţelepciunea marilor iluştrii, cuprinsă în aceste “enciclopedii juridice”;
 • în sprijinul practicienilor dreptului am conceput o nouă colecţie intitulată “Codices C.H. Beck” menită să cuprindă toate codificările juridice, actualizate, comentate şi adnotate de cei mai valoroşi autori ai momentului;
 • tot pentru practicieni am dezvoltat o serie de publicaţii electronice – prima lucrare de acest gen fiind o colecţie de jurisprudenţă de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, intitulată Buletinul Jurisprudenţei.
 • legile adnotate şi sintezele de jurisprudenţă, comentariile de specialitate au un singur scop: acela de a pune la îndemâna practicienilor toată informaţia juridică necesară, oferindu-le cele mai noi şi eficiente instrumente de lucru.
 • în baza noastră de date au fost înregistraţi peste 15.000 de clienti fideli;
 • dintre aceştia, peste 10.000 sunt jurişti care utilizează lucrările noastre.

Strategii si perspective

Obiectivul cu care am plecat la drum este acela de a construi în România o companie puternică, în măsură să ofere cititorilor săi o gamă completă de produse editoriale, la cele mai noi standarde europene.
Perioada de reconstrucţie şi reaşezare pe care a traversat-o Romania în ultimii ani se reflectă cu fidelitate şi în literatura juridică. Sunt bine reprezentate lucrările teoretice – tratatele şi cursurile universitare – care redefinesc baza întregului sistem juridic. Dezvoltarea literaturii practice este etapa următoare şi firească.

Plecând de la experienţa partenerilor săi europeni, Editura C.H. Beck a elaborat un program de dezvoltare pentru următorii ani, al cărui obiectiv este de a crea pe piaţa românească un ansamblu de produse editoriale, destinate practicienilor dreptului.
Suntem pregătiţi şi dornici să ne asumăm partea de responsabilitate în societate, pe mai multe planuri:

 • ca formator pentru studenţii jurişti şi economişti preocupaţi de instruirea lor ca specialişti;
 • ca furnizor permanent de informaţii de ultimă oră, pentru publicul nostru specializat şi nu numai;
 • ca expert şi consultant pe probleme de opinii ale clienţilor;
 • ca plătitor de taxe, angajator şi formator de experţi în domeniu;
 • ca partener şi sponsor în demersuri sociale dar mai ales culturale.