legalis

Toate informaţiile de care aveţi nevoie în activitatea dumneavoastră profesională, inclusiv legislaţia actualizată a României şi doctrina de renume a Editurii C.H. Beck

Legislaţia completă, actualizată, a României

Actele normative publicate în România până în prezent sunt disponibile integral în legalis, în secţiuni clar definite – legislaţie actualizată – LaZi și Monitorul Oficial partea I, pentru o utilizare cât mai eficientă. Veţi regăsi legislaţia României consolidată în sub-secţiunea La Zi, în timp ce forma oficială a actelor poate fi vizualizată în sub-secţiunea Monitorul Oficial, beneficiind totodată de actualizare în timp real, evidenţiate prin funcţia Referinţe Act.

Documente UE – Legislația și jurisprudența Uniunii Europene

O completare necesară la legislația și jurisprudența românească, secțiunea Documente UE vă dă posibilitatea să consultați actele emise de instituțiile, dar și de instanțele europene. Astfel, în subsecțiunea Legislație veți regăsi tratate, acorduri internaționale, legislație și legislație complementară, măsuri naționale de punere în aplicare, precum și alte documente publicate în Jurnalul Oficial seria C. În ce privește jurisprudența, veți găsi în subsecțiunea aferentă deciziile Curții de Justiție a Uniunii Europene, pe cele ale Tribunalului UE, precum și pe cele ale Tribunalului Funcției Publice. Jurisprudența este completată de deciziile EFTA.

Jurisprudenţa instanţelor române şi a celor europene

Jurisprudenţa Legalis reprezintă cea mai complexă şi mai diversă colecţie de soluţii ale instanţelor judecătoreşti din softurile juridice prezente în România.

Cu peste 100.000 de mii de decizii, inclusiv ale Curţilor de Apel şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, veţi avea o imagine completă asupra cazurilor concrete pe care le aveţi de rezolvat în activitatea dumneavoastră. În plus, jurisprudenţa include şi decizii importante ale Curţii de Justiţie a Comunităţilor Europene şi ale Curţii Europene pentru Drepturile Omului, acestea din urmă cu comentarii de specialitate.

Doctrină – exclusiv în Legalis

Numai în Legalis puteţi citi în format electronic cele mai recente editii din doctrina în materie de drept civil, drept procesual civil, modele de contracte, cereri şi acţiuni în justiţie precum şi doctrină în materie de dreptul afacerilor. Materia dreptului european, precum și materia Dreptului public sunt acoperite prin intermediul celor două module noi – Dreptul UE și CEDO, respectiv Drept Public.

În acest moment, Legalis oferă acces, în exclusivitate online, la cele parte lucrări indispensabile oricărui practician – noile coduri comentate în materie civilă, procesual civilă, penală și procesual penală.

Bibliografia, o unealtă perfectă pentru practicieni

Puteţi extinde acum orice documentare profesională folosind Biblografia, un compendiu de referinţe la toate articolele de specialitate apărute în 12 reviste de profil juridic, din domenii precum dreptul civil, dreptul comercial, dreptul penal, dreptul afacerilor sau drepturile omului.

Nu lipsesc din lista acestor reviste, titluri cunoscute precum Revista Dreptul, Curierul Judiciar, Curierul Fiscal, Revista Română de Drept al Afacerilor sau Revista Română de Dreptul Muncii.

Reviste în format integral

Curierul Judiciar şi Curierul Fiscal sunt acum la dispoziţia dumneavoastră oriunde v-aţi afla. Formatul integral al revistelor Editurii C.H. Beck, introdus la începutul anului 2009, continuă să fie disponibil în colecţiile și edițiile curente ale reviselor Curierului Fiscal şi Curierul Judiciar.