Curtea de Justiție a Uniunii Europene: Scăderea TVA nu se poate aplica cărților și publicațiilor electronice

Țările membre ale Uniunii Europene trebuie să aplice un nivel standard de TVA pentru cărțile și publicațiile electronice în loc de o cotă redusă valabilă pentru cărțile și publicațiile tipărite, a decis marți Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), informează Reuters.

The post Curtea de Justiție a Uniunii Europene: Scăderea TVA nu se poate aplica cărților și publicațiilor electronice appeared first on Infolegal.ro.

Citește continuarea

Raluca Prună, despre cărțile scrise în penitenciare: Poziția Ministerului Justiției va fi să se reîntoarcă la beneficiul de 20 de zile primit pentru toate lucrările

Ministrul Justiției, Raluca Prună, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că va propune menținerea dispoziției privind reducerea pedepsei pentru deținuții care au scris cărți, însă poziția Ministerului Justiției va fi să se reîntoarcă la textul așa cum a fost el formulat atunci când Legea 254/2013 a fost elaborată, respectiv că beneficiul primit pentru toate lucrările este de 20 de zile.

The post Raluca Prună, despre cărțile scrise în penitenciare: Poziția Ministerului Justiției va fi să se reîntoarcă la beneficiul de 20 de zile primit pentru toate lucrările appeared first on Infolegal.ro.

Citește continuarea

Corpul de control al primului ministru efectuează un control la Administrația Națională a Penitenciarelor

Corpul de control al primului ministru efectuează un control la Administrația Națională a Penitenciarelor în legătură cu modul în care deținuții au scris lucrări științifice cu recomandarea unui profesor sau conferențiar universitar.

The post Corpul de control al primului ministru efectuează un control la Administrația Națională a Penitenciarelor appeared first on Infolegal.ro.

Citește continuarea

Black Friday 2015 vine cu reduceri de până la 70% la produsele marca C.H. Beck

Editura C.H. Beck se alătură, în perioada 26 noiembrie – 1 decembrie 2015, campaniei Black Friday 2015, oferind clienţilor săi posibilitatea de a achiziţiona cărţi şi publicaţii cu tematică juridică şi economică cu o reducere de până la 70% la peste … Citește continuarea

Camera Deputaţilor a votat reducerea TVA la 5 la sută pentru manuale şcolare, ziare, reviste, cărţi şi acces în muzee

Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor a votat reducerea TVA de la 24% la 5% pentru manuale şcolare, ziare şi reviste, cărţi, acces în muzee, grădini zoologice, evenimente sportive şi cinematografe, propunerea Guvernului, inclusă în proiectul Codului Fiscal, fiind de TVA de 9%.

The post Camera Deputaţilor a votat reducerea TVA la 5 la sută pentru manuale şcolare, ziare, reviste, cărţi şi acces în muzee appeared first on Infolegal.ro.

Citește continuarea

Ministrul Culturii: TVA se va reduce la 5 la sută pentru cărți, manuale școlare, reviste, ziare

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a depus marți la Camera Deputaților un amendament la Codul fiscal prin care TVA se va reduce la 5% pentru cărți, manuale școlare, reviste, ziare, bilete pentru accesul la castele, muzee, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectură și arheologice, grădini zoologice și botanice, târguri, expoziții și evenimente culturale, evenimente sportive și cinematografe.

The post Ministrul Culturii: TVA se va reduce la 5 la sută pentru cărți, manuale școlare, reviste, ziare appeared first on Infolegal.ro.

Citește continuarea

Primul dicţionar enciclopedic de comunicare din România

Editura C.H. Beck vă face cunoscută apariţia lucrării „Dicționar enciclopedic de comunicare și termeni asociați”, prima de acest tip în România, redactată de 50 de specialiști din 22 de universități și institute de cercetare din 8 țări, sub coordonarea conf. … Citește continuarea

Lansarea volumului Refuzul instanţelor naţionale de a trimite întrebări preliminare. Jurisprudenţa românească

Asociaţia Română de Drept şi Afaceri Europene (ARDAE), Centrul de Drept Constituţional şi Instituţii Politice (CDCIP) al Universităţii din Bucureşti, Centrul de Studii de Drept European (CSDE) al Institutului de Cercetări Juridice din cadrul Academiei Române organizează, în seria „IADUER” … Citește continuarea