Legea profesiei de jurnalist in atentia Senatului

In urma dezbaterilor care au avut loc astazi, la Comisia pentru drepturile omului, culte si minoritati din Senatul Romaniei, cu privire la propunerea legislativa a domnului senator Ioan Ghise referitoare la „Legea profesiei de jurnalist”, senatorii au hotarat ca pana pe data de 3 mai 2011 toate organizatiile profesionale din domeniu sa depuna la comisie propuneri de reglementare a profesiei de jurnalist.

Comisia a stabilit ca pe 17 mai 2011 sa supuna dezbaterii toate propunerile organizatiilor profesionale, urmand a se elabora si depune un proiect care sa fie conform jurisprudentei Curtii Constitutionale a Romaniei, celei a Curtii Europene a Drepturilor Omului, precum si reglementarilor europene in vigoare.

Tinand cont ca au trecut 20 de ani de la abrogarea Legii nr. 3/1974 – Legea presei, membrii Comisiei pentru drepturile omului, culte si minoritati au luat aceasta decizie in virtutea necesitatii apararii profesiei de jurnalist, a asigurarii unui echilibru intre drepturile si obligatiile jurnalistului si din nevoia de responsabilizare a actului jurnalistic, astfel incat acesta sa serveasca atat interesele reprezentantilor mass-media, cat si pe cele ale societatii romanesti.

Nu exista articole pe aceeasi tema.